Navigatie

ANDERS 

22/06/17

Ik mag graag zien wanneer een interieur lekker anders is dan dat van de gemiddelde Nederlander.

Wanneer iemand voor iets heel anders durft te gaan, word ik daar altijd erg blij van. Ik blijf me verbazen over mensen die kiezen voor een veilige optie omdat ze anders bang zijn dat ze uitgekeken zullen raken op iets heftigs dat ze helemaal geweldig vinden. Als je het mooi vindt, blijf je het waarschijnlijk mooi vinden. De kans is groter dat je uitgekeken raakt op iets wat je eigenlijk nu al saai vindt.

Maar goed, dat mag iedereen natuurlijk helemaal zelf weten 😊

Hieronder heb ik een foto genomen uit een woonmagazine. Er staat ‘Designstoelen van Friso Kramer passen best aan een tafel uit een webwinkel’. Van zo’n zin word ik een beetje recalcitrant. Hoezo ‘passen best’? Wie mag dat bepalen? Een woontrendgoeroe? Kan ook aan mij liggen, anderen lezen er misschien zo over heen maar mijn nekharen gaan rechtovereind staan.

Vooral kiezen voor een interieur waar je je lekker in voelt, is mijn idee 😊.

Klaar met de eenheidsworst!

 


HAPPY MAIL 

06/01/17

Het nieuwe jaar is begonnen! Voor Retrovilla is 2016 een super jaar geweest.

Op 1 april jl. is Retrovilla officieel geopend en tot nu toe kan ik zeggen dat het een flitsende start heeft gemaakt. Af en toe ging er iets mis… een zoekgeraakt pakketje (uiteindelijk weer terecht gekomen) of een felroze biesje op een vest die niet te zien was op de productfoto (klant zag uiteindelijk het spannende effect er wel van in) of een bloem op een jurk die afgebeeld was op de foto maar niet op de jurk genaaid was omdat in de uiteindelijke productie besloten was deze weg te laten. De foto’s worden gemaakt van de samples en heel soms worden er naderhand nog kleine aanpassingen gedaan die dan niet meer op de foto’s te zien zijn. Dit is aangekaart bij 4funkyflavours (wordt aan gewerkt). Voor mij zijn dit goede leermomenten, in het vervolg alles nog beter controleren!

Gelukkig is er ook veel goed gegaan : ) Snel reageren op berichten, snel leveren, goede en eerlijke service en persoonlijke oprechte aandacht hebben voor veel complimenten gezorgd waar ik dan weer heel blij van word! Ik ben voor een beter shopklimaat. Klaar met de eenheidsworst in de grote winkelstraat of de webshopreuzen op internet. Ik houd van de passie en originaliteit van mooie producten. En wanneer je iets met passie doet zullen klanten dat merken.

In de kerstvakantie had ik heerlijk de tijd om naar vintage te speuren, volgende week (zodra de kinderen weer op school zitten en ik wat meer tijd heb) worden er weer mooie items in de shop geplaatst. Ook ontvang ik nog deze maand het grootste deel van de zomercollectie 2017 van 4funkyflavours, en daar zit weer veel moois bij!​

Een mooie start voor een veelbelovend jaar!

 


DILEMMA'S 

09/12/16

Kerstcadeau dilemma’s…de december maand is alweer in volle gang. Voor de een de mooiste tijd van het jaar, voor anderen (zoals ikzelf) not so much.

Ik hou van cadeautjes geven en krijgen vind ik ook echt niet vervelend. De gezellige sfeer vind ik enorm leuk en ik ben ook nog eens gek op eten. Dus, dan zou dit mijn maand moeten zijn maar dat is het niet. Ik doe namelijk altijd alles op het laatste moment waardoor ik als een kip zonder kop door de stad ren op zoek naar het perfecte cadeau waarvan ik na jarenlange ervaring weet dat ik dat niet meer ga vinden.

Hierdoor neem ik genoegen met een cadeau wat ik eigenlijk niet zo leuk vind OF waar ik veel te veel voor betaal om dan toch maar met iets leuks aan te komen. Either way, niet handig.

Door deze jaarlijks terugkerende frustratie bedacht ik dat ik daar vast niet de enige in ben. Ik heb bewondering voor het handje vol mensen dat in november alvast hun cadeaus gaan kopen. Maar de meeste mensen behoren, net als ik, tot de categorie last-minute-shoppers.

Daarbij komt dat vrouwen het liefst samen op pad gaan. ‘Denk je dat dit leuk is’ of ‘Zal ik nog even verder kijken?’ ‘Weet je of mama zoiets al heeft?’ en ga zo maar door. Even sparren met vriendinnen is altijd fijn. En tussendoor gezellig lunchen en naderhand nog even borrelen maakt het helemaal af.

Dus… nou ja,  hoe dan ook, het heeft natuurlijk ook weer iets gezelligs, die kerstdrukte.

Gezellige dagen!


 

EKO 

01/11/16

Van goed eten en faire producten krijg ik goede zin en ik voel me beter en gezonder. Meer energie, meer levenslust. De geur en smaak van echt eten en drinken is niet te vergelijken met geprepareerd voedsel. Nu ben ik wel grootgebracht met biologisch voedsel maar toen ik op mezelf ging wonen was had ik daar toch echt even geen aandacht voor. Inmiddels, járen later,  is de gezonde draad weer opgepakt, en gelukkig hebben we op 1 km afstand een goede biologische winkel. Nu ik meer tijd en rust heb (lees: niet meer 30 uur per week op kantoor zit) voel ik ook beter wat mijn lichaam nodig heeft. Ik voel me er erg goed bij en ervaar veel meer rust in mijn hoofd omdat er geen schuldgevoelens meer zijn. Tegenwoordig wordt al gesproken over een Food-IQ. Hoe hoog is de jouwe? Waar kun je zo’n test doen? Om eerlijk te zijn heb ik best wat boeken in mijn kast staan over gezond eten. Vermoedelijk zal ik dus best hoog scoren met mijn food-IQ ; )

Laatst hoorde ik over bananenbrood. Je mag jezelf geen ‘foodie’ noemen als je onlangs geen bananenbrood uit je oven getoverd hebt. Nee… want bananenbrood is al een tijdje hot & happening! Dus ook ik wilde er aan geloven. En oh wat pakte dat slecht uit. Een brokkelig, droog en smakeloos goedje kwam de oven uit. Niet meer doen dus.

Om het goed te maken ben ik maar een appeltaart gaan bakken. Die was wel gelukt! En lekker!! Open haard aan, Ipad op schoot en lekker online shoppen! Genieten maar…. ; )

Fijne herfst!

 


HOOOOOLY MOLY 

06/10/16

Wat vliegt de tijd! Inmiddels ben ik alweer zes maanden de trotse eigenaar van retrovilla. En zit Maureen alweer in groep 8, het laatste jaar van het basisonderwijs (!) en begint Jonas iedere ochtend met een uitgebreide kamsessie want hij moet gel in zijn haar want dan is ie knapper, is zijn mening. Hij zit dan ook al in groep 5 en dat hoort bij de bovenbouw dus dan mag het ; ) Tja en zo gaan veel dingen hard. De laatste tijd ook weer iets te veel chocola gegeten, dan gaan de kilo’s ook hard. Maar daar ga ik heel snel wat aan doen : ))))

En juist omdat de tijd zo hard gaat vind ik het heerlijk om terug te denken aan de jonge jaren. Gisteren stond ik met de fiets voor het stoplicht te wachten. Er stond een oudere man naast me, hij lachte vriendelijk, genoot zichtbaar van een heerlijke fietstocht. Ik keek nog eens, en ‘hee’ zei ik, u was vroeger de concierge van de MEAO in Arnhem. ‘Ja!’ zei hij verbaast en trots tegelijk.  Twintig jaar verder en je blijft mensen herkennen, mooi vind ik dat. We praatten wat en ik haalde in mijn hoofd allerlei herinneringen op. Geweldige tijd was het, veel lachen, gieren brullen, vooral veel lol maken. Leuk ook om iemand per toeval tegen het lijf te fietsen in plaats van op te sporen via facebook. Alhoewel ik bijna zeker weet dat deze beste man daar geen profiel had aangemaakt.

Maar goed, terug in de tijd. Terug naar de sixties en seventies, de jaren van echt goede muziek en prachtige mode. Zie het plaatje hieronder, is het niet geweldig?  Zo liepen mijn ouders, ooms en tantes er bij.

Ik ben vooral dol op de jasjes uit die periode, lekker strak en kort in de mooiste heldere tinten. Of de Adidas trainingsjackies! Deze jasjes, vintage of tweedehands vind ik prachtig. Ze maken een nette bandplooibroek sportief en een spijkerbroek of rokje lekker hip. Zo’n exemplaar mag eigenlijk niet ontbreken in je kledingkast dusss neem een kijkje op http://www.retrovilla.nl/c-3637076/vintage-en-2e-hands-jackies/. Be sportive!

 

 


KWASTEN MAAR 

02/09/16

Het is alweer september, de tuin is nog prachtig, bijna op z’n mooist. Alweer zo’n drie jaar geleden kocht ik op de markt een magnoliaplant die ik in de achterbak van mijn Peugeotje meenam. Deze is nu uitgegroeid tot een weelderige groene reus die al tot 3,5 meter reikt.

Vaak heb ik zin in een nieuw verhuis- en interieuravontuur. Lekker zoeken op woonsites. Ik zoek, scan, klik, sleep een end weg en bewaar alle huizen waar ik blij van word.

Maureen wil graag de muren van haar slaapkamer opnieuw geverfd in een heldere kleur blauw. Yes! Weer een leuk projectje. Lekker een dagje kwasten met een paar uur later een blij en verrast kind. Zo schilder ik tegenwoordig ook graag een mooi oud meubelstuk die gewoon mooier en charmanter wordt met een laagje lak. Het lichtblauwe bankje met een vleugje geel erin die in mijn webshop staat is een mooi voorbeeld. Het bankje heeft het perfecte formaat, is degelijk, zwaar en geschikt voor meerdere doeleinden (kinderkamer, hal, keuken en woonkamer). Toch vond ik de houtsoort minder mooi. Werk aan de winkel dus, deze verdient een opknapbeurt. Goed schuren, in de ammoniak en kwasten maar met als resultaat een heel strak bankje dat een echte eyecatcher is geworden. Volgende week begin ik aan een stoel en daarna heb ik nog een bureautafeltje te doen. Een heerlijk vooruitzicht : )

 

 


HET HEERLIJKE RELAXTE LEVEN

18/07/16

Wat ben ik aan het genieten. Ik schrijf er maar al te graag een blogje over want dit is voor mij echt he-le-maal het ultieme grote genieten!

Tis namelijk zo. Ik ben afgelopen 1 maart na een 23 jarig- dienstverband gestopt met werken. Zat de laatste jaren echt tegen mijn werk aan te hikken. Maar de beslissing om mijn werk op te zeggen nam ik niet zomaar. Jarenlang heb ik heb ik gedacht: niet zeuren, ik mag toch blij zijn dat ik elke maand mijn salaris gestort krijg. Afsluiten is kiezen: het een of het ander, en niet het  een én het ander. Soms is het duidelijk tijd om iets af te sluiten en verder te gaan maar vaak hik ik toch lang tegen die beslissing aan, houd ik de deur graag nog even op een kiertje. Ik hecht nu eenmaal aan het vaste, het bekende, de mensen en omstandigheden. Pas toen er weer een reorganisatie aankwam en ik met een goede regeling vrijwillig kon vertrekken heb ik mijn besluit genomen.

Zo gezegd zo gedaan, het roer is omgegooid en inmiddels ben ik alweer bijna 4 maanden de trotse eigenaar Retrovilla! Het is de beste beslissing ever. Het kost veel tijd en energie, maar een webwinkel runnen is gewoon zo onwijs leuk! Eén van de allerleukste dingen aan 't hebben van een winkel is de mensen die je ontmoet. Zowel online als in levende lijve. Mensen met gelijke ideeën en smaken, vrolijke & enthousiaste lieve mensen die me weer een boel inspiratie geven.

Voorlopig geniet ik van deze mooie stap en de heerlijke zomer die zich nu eindelijk laat zien, de vrijheid, de fijne momenten met mijn gezin, het zonnetje, dagje zee, ons fijne huis, heerlijke buurt, lieve buren van twee-onder-een-kap, onder een boom zitten met een goed boek, bootcampen, mijn familie, een reepje ombar coco mylk (ken je die? hmmmm een in de mond smeltende heerlijkheid) en natuurlijk de komende vakantie naar Terschelling!

Geniet van de zomer, proost!


 

IJSJES VAN DE ALDI

18/06/16

Bijna drie weken geleden voor het laatst een blog geschreven - foei -  want ik wou het weer wat regelmatiger doen. Maar er komt elke keer wat tussen. Ik ben zoals veel vrouwen een bezig bijtje… werken, sporten, supermarkt, sociaal leven… je kent het wel. Soms sla ik door in mijn doe-modus en meestal als ik druk ben heb ik ook geen oog meer voor de kleine, juist zo mooie, details. Maar vandaag wel : ) In de supermarkt kwam ik iets moois tegen. Zie hieronder, een doos ijsjes in de aanbieding bij de Aldi. Mooi uitstallen op een fris dienblaadje, slinger erbij en voila, prachtig beeldmateriaal.  Van iets eenvoudigs een mooi plaatje maken, daar geniet ik van. Een klein zen-momentje. En zo kwam er onverwachts weer wat inspiratie voorbij voor een heel kort blogje.


STRUINEN

30/05/16

‘s Avonds vind je mij regelmatig in de leukste plaats van Nederland. Jawel, Marktplaats. Eetkamerstoelen, een kastje, retro voorraadbussen, een lamp, bakfiets, kinderboeken, van alles. Heb nog net niet mijn man en ons huis op marktplaats gevonden maar ook dat had zomaar gekund ; ) Ik zoek gericht door de vele producten die worden aangeboden met als beloning die ene mooie vondst waar ik dan helemaal blij van wordt.

Struinen doe ik nog liever in de kringloopwinkels en op markten. Het gevoel wat de een heeft bij het binnentreden van de Bijenkorf, ervaar ik bij de kringloopwinkel. Overigens ook bij het binnentreden van de Bijenkorf, maar dat terzijde ; )

Vooral nu er een hernieuwde belangstelling is voor de jaren 60 en 70 beleef ik regelmatig een ‘ah, kijk dit nou’ moment. Dat is het leuke van struinen, kuieren, slenteren, ronddolen, rondsjouwen, rondzwalken op rommelmarkten: lekker verrast  worden. Ik verzamel van kinds af aan al oude spulletjes. Is me door mijn moeder met de paplepel ingegoten. Jammer genoeg zie je dat hoe populairder vintage is, hoe duurder het wordt – malligheid, vind ik. Elke week loop ik wel ergens tegen een leuke spiegel, stoel of vaas aan, die ik voor een redelijke prijs verkoop.

Het geeft mij veel voldoening mij te omsingelen met spullen die ik zelf heb gemaakt of al een leven achter de rug hebben. Kijk hieronder, het kwartetspel van Jan, Jans & de kinderen. Vroeger járenlang mee gespeeld, daarna járenlang niet meer gezien en dan opeens loop je er tegen aan. Het autootje heeft kuren :  )

Geluksmomentje!

 


PAUMES

10/05/16

‘Zit je nou écht een boek in het Japáns over Finse familiehuizen te lezen?’ vroeg Hans laatst. Ja, dat zat ik. Nou ja, lezen. Dat dan weer niet echt. Ik beheers nog steeds de Japanse taal niet. Ik kan haar lezen noch schrijven.

Ik had een Paumes boekje in mijn handen en bekeek de prachtige foto’s van Scandinavische interieurs. Ondanks het gegeven dat ik van de teksten niets kon bakken ben ik helemaal verzot op de mooie boekjes, vormgegeven door designfreaks.

Ik hou van de gezelligheid, dat hutsi-knutsi gevoel, veel kleur tegen rustige witte muren, zelfgemaakte accessoires, retro en vintage. Huizen die met groot gevoel voor stijl zijn ingericht maar dan weer niet dat hele perfecte. Zelf haal ik veel inspiratie uit deze boekjes, ik ben er helemaal weg van.

De Japanners reizen af naar Scandinavië en fotograferen daar met hun Japanse oog alles wat ze mooi vinden in de huizen van de smaakvolle bewoners. Prachtige zelfgemaakte gordijnen in de meest mooie retrostofjes, mooi vintage speelgoed, gezellige keukens vol met potten en pannen. Die foto’s met dat prachtige noorderlijke licht belicht, bevolkt door stijlvolle maar normale mensen, met de nodige rommel in het zicht en ook gewoon rondslingerend speelgoed of door een Kopenhaags meisje met stickers beplakte muur. Een interieurboek naar mijn hart.

Ik ben er dol op! Of zoals ze het in het Japans zeggen:  私はそれを愛します

 


LENTEKRIEBELS

11/04/16

Vandaag was het de eerste echt mooie dag van het seizoen. De thermometer wees 18 graden aan en de lucht was de hele dag strak blauw met een fijn warm zonnetje. Onderweg naar een afspraak in Arnhem (op de fiets mét slippers aan) kon ik het niet laten om een paar mooie plaatjes te schieten van de natuur die ook in lente-stemming is (zie hieronder).

Mooi om te zien hoe iedereen massaal naar buiten komt om een paar zonnestralen mee te pakken. De terrassen zaten tjokvol, en dat voor een maandag! Zelf was ik vanochtend al vroeg begonnen met het schilderen van wat tuinmeubilair. Even een uurtje doorwerken en dan heb je ook wat. Prachtige zeeblauwe bankjes! Kleine dingen die groots aanvoelen. Dat is genieten. De lente is begonnen!

En omdat niets leuker is dan inrichten heb ik in de woonkamer nog even het een en ander veranderd. Een kastje weggehaald, moestuintjes van de Appie naar buiten, iets meer ruimte en licht. Bosje verse bloemetjes op tafel, helemaal af.

De lente, hét seizoen om aan nieuwe dingen te beginnen om daarna, net als in de natuur, vanuit de knop tot bloei te komen. Voor mij is dat mijn webwinkel. Het voelt nu al groots, krijg er heel veel energie van, dat moge zeker blijken uit al mijn activiteiten van vandaag. Ik kan niet wachten om de eerste werkbespreking met mezelf te houden op het terras van zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal ; )

Geniet van de lente!

 


EINDHOVEN

04/04/16

Op een kille grijze maandagochtend  in januari van dit jaar togen Lenie en ik in mijn Peugeotje naar Eindhoven. We waren uitgenodigd bij 4 Funky Flavours om de nieuwe collectie te komen bekijken. We hadden er zin in. Lekker bijkletsen tijdens de rit en oh zo benieuwd naar de mooie jurken, rokken en truitjes. 

Lenie en ik zijn al jaren vriendinnen en hebben allebei ook jaaaaaren bij dezelfde werkgever gewerkt, een van de grotere verzekeraars van ons land. Daar hebben we elkaar ook leren kennen. Inmiddels hebben we ook beiden de grote sprong in het diepe gemaakt en zijn voor ons zelf begonnen. Lenie als budget- en opruimcoach (365dagenopgeruimd.nl) en ik met mijn webwinkel.

We reden Eindhoven binnen. Het barst daar van de broedplaatsen in prachtige oude fabriekscomplexen. Ook hippe horecazaken poppen als frisse zaadjes uit de Eindhovense grond.

Op zoek naar De Torenallee waar 4FF gevestigd zit. We zagen een paar oude fabriekscomplexen, en yes, daar moesten we zijn. Een oude hal, bij de ingang een ware conciërge die ons de weg wees. Met een liftje boven aangekomen zagen we in iedere gang wel weer een ander hip bedrijfje. Leuke mensen, vrolijk werkend aan hun passie. Wat een andere wereld dan het moderne luxe kantoor wat wij gewend waren. We werden enthousiast van de sfeer, low budget maar helemaal oké. Wat een inspirerende omgeving! Dit  is wat we in ons vorige werk zo gemist hadden. Passie, inspiratie, blijheid! En we hadden de nieuwe collectie van 4FF nog niet eens gezien. Die was mooooooi! Mijn bedoeling was de webwinkel pas rond mei te openen maar dit gezien hebbende heb ik er een enorme vaart achter gezet. Wauw! Dit moest in mijn winkel hangen, heel snel! Zo gezegd, zo gedaan : )

Naderhand hebben we nog heerlijk gezellig geluncht bij Cafee Allee. Fijn sfeertje, niet dat opgeprikte. Echt Brabants, heerlijk gemoedelijk.  Dat is Eindhoven, hip, gezellig en gemoedelijk.

Parkeerkosten voor al die uurtjes: €3,50 : )   OH YES!

 


GROEN

26/03/16

Groen is de grootste gemene deler in mijn leven. Dat begon een jaar of 20 geleden al, alles wat mooi helder grasgroen kleurt trekt mijn oog. Deze kleur was toen nog nauwelijks te vinden dus toen ik dan eindelijk bij H&M een vest zag hangen was het direct de mijne. Ik heb m zo vaak gedragen dat de gaten er in vielen. Over de kleur van mijn logo voor RETROVILLA hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Pantone 355 is het geworden, zo mooi! Ik hou van kleur, van een zonnige sfeer. Zeeblauw is ook een van mijn favorieten, en natuurlijk dé retrokleuren, oranje, paars en bruin. Ik ben een fanaat van retro en vintage. Geboren in 1972, mijn zus en ik droegen groene jurkjes, gehaakte vestjes en velourse broeken. Rechte pony's met van dat rondgeknipte haar. Prachtig, wat een tijd. Geen IPad, smartphone of tablet. Een vriendinnetje had een oude caravan achter het huis staan, verscholen achter vele groene ; ) bomen. We doopten hem 'De Hechapé' (Heleen, Charlotte, Péronne). We boenden de caravan keurig tot een schoon paleisje en beleefden er mooie avonturen. Dat het er muf rook en we regelmatig een enorme spin mochten begroeten deerde ons niet. Naast de caravan lag een enorme appelboomgaard waar we regelmatig door boer Goris met een riek (zie je het voor je) achterna gezeten werden omdat we ongevraagd appels meenamen. Dat waren nog eens tijden. We speelden net zo lang tot ik een behoorlijke hongerklop voelde en echt iets moest eten. Thuis at ik dan graag een groot bord stamppot van verse groenten uit mijn vaders tuin. Iedere middag na zijn werk zag ik hem bezig met groenten en fruit uit de tuin, aardbeien schoonmaken, bonen doppen, spinazie wassen, boerenkool mooi fijn snijden, en al dat meer. Mooi vind ik dat. Niet voor niets probeer ik iedere dag ook mijn kinderen verse groenten en fruit voor te zetten. Dagelijks een appel, 'an apple a day keeps the doctor away'. Een mooie groene, dat dan wel weer!

Mijn zus (Charlotte - rechts-) en ik voor de toen nog bruisende Pier in Scheveningen, begin jaren '80.

 

 

© 2016 - 2018 Retrovilla | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.